Hypnoseshow voor vrijgezellenfeest en bedrijfsuitjeSoms is het moeilijk om je boodschap op de juiste manier bij de mensen te brengen, vooral als dit over hypnose gaat. Hoeveel moet je zeggen? Wordt het niet zo gauw te veel? Begrijpen mensen wat je zegt? Bijvoorbeeld hoe kun je uitleggen hoe het voelt om in hypnose te zijn? Hoe kun je uitleggen waarom mensen gekke dingen doen op een hypnoseshow, wanneer ze gehypnotiseerd zijn tijdens een vrijgezellenfeest, een bedrijfsuitje of een teambuilidingevent? Je moet het zelf ervaren om dit te begrijpen, zeggen ze!

Toen ik voor de eerste keer kennis maakte met hypnose was ik heel sceptisch. Dit is logisch voor een ingenieur. Op de universiteit leer je om beslissingen te nemen en dingen te accepteren op basis van feiten, cijfers, formules en logica. Wat ik zag bij hypnoseshows was niet logisch. Wat ik zag tijdens vrijgezellenfeestjes, bedrijfuitjes en teambuildings met een gehypnotiseerde deelnemers was niet logisch. De hypnotiseur liet iemand zijn naam vergeten tijdens zijn hypnoseshow. Hoe kun je je naam vergeten? Iets dat je je hele leven meedraagt. Hij liet iemand een getal vergeten. Dit is niet logisch, maar het gebeurt wel.

Wat is het mysterie van hypnose? Kan je weerstand bieden tegen de instructies, c.q. suggesties  van een hypnotiseur of kunnen ze je alles laten doen wat ze willen? Heeft een hypnotiseur magische krachten die ze kunnen gebruiken om mensen te laten denken dat ze een appel eten terwijl ze in werkelijkheid een citroen aan het eten zijn?

Zoveel vragen maar weinig antwoorden. Het was tijd om te experimenteren. Ik weet nog goed toen ik begon met hypnose, ongeveer 10 jaar geleden. De vrouw van mijn vriend wilde afkomen van de chocoladeverslaving in een vrijgezellenfeest en ik als beginnende hypnotiseur, onzeker en bang ging de uitdaging aan. Het was gelukt, ze lustte geen chocolade meer na de hypnose. Mijn vrienden bij het vrijgezellenfeest keken met verbazing naar de resultaten van mijn hypnose.

Vanaf dat moment was ik helemaal om. Ik leerde dat je hypnose kon gebruiken om mensen gekke dingen te laten doen of om ze te helpen van hun angst af te komen. Voor mij is hypnose zoals een mes. Met een mes kun je iemand steken, maar ook iemand chirurgisch opereren of vlees snijden in je keuken. Het belangrijkste is dat je de juiste intentie hebt wanneer je hypnose toepast. Wil je mensen laten lachen tijdens een hypnoseshow, een vrijgezellenfeest of een teambuildingevent of wil je iemand helpen die lijdt aan chronische pijn. De keuze is aan jou!