camping, vrijgezellenfeestWat doe je wanneer je met vakantie bent? Iedereen heeft een andere manier om zijn of haar vakantie door te brengen. Wanneer je op vakantie bent ga je dingen doen die je misschien nooit gedaan hebt. Dingen die je misschien spannend vindt. Deze keer was mijn vakantiebestemming zuid Spanje, waar je zeker kunt zijn van de zon en warm weer.

Het probleem met warm weer is dat je niet veel kunt doen behalve genieten van de zon en liggen op het strandof bij het zwembad en heel veel water drinken. Wanneer je bij een camping bent dan heb je de mogelijkheid om mee te doen aan verschillende activiteiten die georganiseerd zijn door het animatieteam van de camping. Tijdens één van deze gelegenhedenwerd mij gevraagd of ik een mini- hypnoseshow kon draaien. Ik wist niet dat ik ook hier bekend was. Waarschijnlijk iemand die mij herkende, had het animatieteam getipt dat ik een hypnotiseur ben of misschien hadden ze een van mijn video’s op Youtube gekeken. Het maakt niet uithoe ze er achter waren gekomen!

Ik ben altijd blij als ik gevraagd word om op te treden, zelfs op mijn vakantie. Voor sommige mensen is vakantie heilig en ze willen niets te maken hebben met wat ze normaal voor hun werk doen maar niet voor mij. Wanneer je je werk als passie ziet dan wil je dat overal doen en dit is het geval met mijn hypnoseshow en mijn passie voor hypnose. Het enige probleem is dat ik weinig tijd had om mij voor te bereiden voor een hypnoseshow op een camping. Normaal gesproken heb je meer voorbereidingstijd voor een hypnoseshow bij bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest of teambuilding. Voor een optreden op een camping moet je ook rekening houden met andere dingen dan wanneer je je gaat voorbereiden voor een bedrijfsuitje bijvoorbeeld. En vooral; bij een hypnoseshow voor een vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of een teambuilding weet je met welk publiek je te maken krijgt, denk aan de leeftijd ende samenstelling van de groep, maar dit is niet het geval wanneer je een hypnoseshow geeft bij een camping.

Bij een hypnoseshow op een camping in een ander land zijn er andere elementen waar je rekening mee moet houden, zoals het publiek dat uit verschillende nationaliteitenbestaat, de vrijwilligers die andere talen spreken en de vertaler die je woorden gaat vertalen. Het voordeel van een hypnoseshow bij een camping is dat mensen die op vakantie zijn, meer relaxt zijn en dat ze makkelijker los kunnen laten.

Ik heb al eerder een hypnoseshow gegeven bij campings in andere landen maar dit blijft spannend, wat voor publiek je tegen over je hebt en hoe ze reageren op de grappen in je show. Ik heb geleerd om iedere keer uitdagingen aan te gaan en uit mijn comfortzone te stappen.

Ik heb de tekst voor de show voorbereid maar het was spannend om te zien hoe iemand anders je teksten gaat vertalen, omdat ik geen Spaans spreek. Elk woord dat een hypnotiseur kiest tijdens een hypnoseshow heeft een specifieke betekenis en soms kun je de woorden niet precies een voor een vertalen van de ene taal naar een andere taal. Gelukkiggaan de vrijwilligers sneller in hypnose wanneer ze op het podium overtuigd zijn van je kunde, zelfs met het gebruik van andere woorden wegens de vertaling door de vertaler.

In ieder geval waren de toeschouwers en ik dik tevreden met de hypnoseshow die ik gaf tijdens mijn vakantie. Voor de volledigheid van deze blog heb ik een korte video gemaakt met de beelden van de show. Geniet er van!

“https://youtu.be/1np-PSt_fjU”